Wednesday, 27 March 2013

Novel : Aduhai Mat Skema ! Wajib beli !


Salam semua !
ok, entri kedua hari ni. hihi.

OK, seriously nak sangat beli novel ni . 
Kenapa ?

Sebab :

  1.  Senior masa sekolah dulu yang tulis, Kak Asma dengan nama pena Levis Delisya
  2. Nak mengimbau balik memori indah-indah masa zaman sekolah :P
  3. Banyak feedback positive yang cakap novel ni BEST
  4. Support Alumni sekolah ! haha

jadi, ini lah antara elemen memori yang dimasukkan penulis .


oh rindu title Majlis Jawatankuasa Tertinggi tu :P

Tak lupa, Roti Sweetlava sentiasa di hati .

ini merupakan novel kedua beliau, novel pertama, ape ntah. google lah ye. kihkih

Eh, jom jom beli novel ni.

saya pun nak ada satu ! ada la jugak memori sekolah nanti :P

p/s : roti Sweetlava tu dah mahal kan sekarang .




Tuesday, 26 March 2013

Demam lebih seminggu


Dugaan betul. 
Bila lebih dari seminggu demam, dengan final exam nya yang 
akan bermula Sabtu ni ( majoriti course lain akan start esok )

Baru beli ubat semalam, kalau demam tak kebah jugak, kena cari 
cara lain. Tak nak lah masuk exam hall nanti longlai 
dengan aircond nya kalah suhu Kutub Utara. Amboi.

Harapnya cepat sembuh, banyak lagi benda tak selesai
 Hah ni pun salah satu sebab blog terabai .

Adoi tak larat nak taip dah, k nak makan ubat. 

p/s : Doakan cepat sembuh. Paper Ekonomi Sabtu ni .






Tuesday, 19 March 2013

Senarai Pemenang Segmen Lucky March


jeng jeng jeng ...

PERHATIAN 

Maaf atas kelewatan pengumuman.
Baru balik dari hospital atas masalah kesihatan.

OK, kat bawah ni adalah senarai 
peserta-peserta bertuah yang mana 
telah dinilai secara Cabutan Bertuah 
oleh tangan-tangan yang bertuah .

oh BERTUAH nya anda .
walaupun hadiah tak seberapa, terima kasih sebab join,
next time maybe hadiah lagi gempak ><

TAHNIAHHHHH !!!

SEMAK NOMBOR ANDA DI BAHAGIAN 

SENARAI PESERTA



BALANG BERTUAH . hohoho .

 1 ) Pemenang REVIEW BLOG


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini 


2 ) Pemenang EDIT FULL TEMPLATE



Sila tuntut hadiah anda di sini


3 ) Pemenang Topap RM5


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini


4 ) Pemenang KEYCHAIN 




hantarkan detail nama dan url blog anda  di kotak komen ini


5 ) Pemenang CURSOR FREE


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini


6 ) Pemenang BLOGLIST 2 BULAN



Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini

7 ) Pemenang Wang Pos RM5 


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini 














Senara Peserta Segmen Lucky March


SILA PASTIKAN LINK ANDA BERADA DALAM SENARAI,
KALAU TIADA, MAKLUMKAN .

FOLLOW + BLOGWALKING


  1. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  2. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  3. http://setiasmile.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  4. http://qasehreena.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  5. http://alisyasuju.blogspot.com/search?updated-max=2013-03-08T18:23:00-08:00&max-results=7&start=7&by-date=false
  6. http://www.mohdnoorshawal.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  7. http:/f/karmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  8. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  9. http://thesitesaya.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  10. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  11. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  12. http://dearcrush-iloveyou.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march-by-pelengkap-rusuk.html
  13. http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  14. http://diaryismah.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  15. http://syazrim.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  16. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  17. http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  18. http://miwaapandaii.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  19. http://shuhaidasaad.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.htm
  20. http://pandamatalebam.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  21. http://sitihaleedaahmad.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  22. http://hikayathiudpku.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  23. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  24. http://justforcontest.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  25. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  26. http://kisahsikacamata.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  27. http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  28. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  29. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  30. http://aindonashi.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  31. http://ezbil-official.blogspot.com/2013/03/segmen-segmen-lucky-march.html
  32. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  33. http://mcdaredhawk.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  34. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html 
  35. http://aliahmadpunyaanak.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  36. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  37. http://bakaljenazah94.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  38. http://najah-razak.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html join sini..
  39. http://shieralovesyou.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  40. http://ibulala.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  41. http://luvelyhuzzy.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  42. http://contenganvampire14.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  43. http://mutiara89wani.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  44. http://zaliakitty.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march-sape-yg-nak-join.html
  45. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  46. http://www.syuhadasalleh.my/2013/03/segmen-lucky-march.html
  47. http://blueyarns.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  48. http://nidajiwakosong.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  49. http://ohjiwataiko.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  50. http://mystiquelolita3298.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  51. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march_18.html
  52. http://theonlytale.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  53. http://iweaiyraa.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  54. http://bloghaku700.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  55. http://kechikkechikpuntakpe.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  56. http://www.fatindiana.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  57. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/current-chapter-segmen-lucky-march.html
  58. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html



LIKE PAGE ( bagi yang ada page sahaja )

Setia smile

Arysha Hafrina

Fatin Karmila

Yumida Huda

Tashyra Sha

Ejulz

Nana Litto

Slumber Sagun

Syazwana Mohamad

Shuhaida Saad

Qaseh Farra

Iyraa Cariyno

Adam Faiz

Sha Dira

Maizatul Nurirwane Idr

Fatin Diana

Aina Areen

Miss Fifi

Zalia Kitty

Cik Zara

Lieya Von Jay

Aira Syafira

Aireyn Ashra











Friday, 8 March 2013

Segmen Lucky March



SEGMEN TAMAT !!!! 

SENARAI PESERTA

SENARAI PEMENANG

Assalamualaikum.
Sempena cuti sekolah, teringin pula saya nak buat segmen ^^

Okey, malas membebel panjang, jom kita pakat ramai-ramai
join segmen di bawah !

http://i1358.photobucket.com/albums/q780/PelengkapRusukiri/luckymarch_zps8fe51cdb.gif

SYARAT PENYERTAAN 

SILA BACA DENGAN TELITI

PERTAMA
Copy banner buruk di atas, tempekkan dalam entry dengan tajuk " Segmen Lucky March "

KEDUA
Follow blog berikut :-


KETIGA
Like page berikut :-









KEEMPAT
  • Tinggalkan link blog anda ( WAJIB ) untuk urusan blogwalking + follow
  • Fanpage anda ( SEKIRANYA ADA )
    di ruang komen entry ini SAHAJA



PERHATIAN ! 
HADIAH ?
hanya akan diberitahu selepas segmen tamat .
kenapa tak nak beritahu ?( oh i love suprise ! )
mari kita tengok siapa yang "Lucky" tu nanti .
Pemenang akan dinilai berdasarkan cabutan bertuah 

KOMEN

tidak akan dipublish sehingga segmen tamat pada 18/3/2013 jam 11.59 malam

Pada 19/3/2013
senarai peserta akan dikeluarkan bagi tujuan blogwalking+follow+like


AMARAN 

Semua penyertaan akan di-check terlebih dahulu.
Takut ada peserta yang menipu dan tak ikut syarat .
Peserta yang tak mengikut syarat akan dibatalkan serta merta penyertaan

p/s : Harap segmen ni beri manfaat pada para peserta dan sponsor dari segi followers dan likers . Win-win situation ^^,


Wednesday, 6 March 2013

Selalu Sakit Kepala ? Petua dari segi Islam


Assalamualaikum.

Sakit kepala boleh terjadi disebabkan pebagai perkara. 
Kadang-kadang sebab stress, migrain and banyak lagi lah

Sooo.... 
apa kata kita cuba amalkan petua-petua yang ada ni ? ^^



Petua Rawatan Islam Untuk Sakit Kepala

1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali) 

2. Baca Ayatul Kursi (3 kali) 

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali)

4. Baca Surah Al-Falaq (1kali)

5. Baca Surah An-Nas (1kali)

6. Baca Surah Yaasin ayat ke-58 (3 kali)

7. Baca Selawat atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.


p/s : selamat mencuba . amal-amalkan :)

Sunday, 3 March 2013

Pencarian Sponsor Berakhir



Alhamdulillah.
ada juga yang sudi jadi sponsor blog picisan ni. hehe.
dah lama berakhir, 28 Februari yang lepas.
baru ada masa nak update.
katenye . haha.
 jadi, malas nak berleter panjang, nantikan 
segmen Lucky March akan datang .
( 8-18 March 2013 )

Hadiah ? itu rahsiaaa.. haha

p/s : nak siapkan banner segmen. eh, semangatnye ^^
 
FULLY OWNED BY PELENGKAPRUSUKIRI