Tuesday, 28 May 2013

Cashout Nuffnang #1


28 Mei 2013 

Ini tarikh istimewa ni. hehe.
Ceritanya, baru lepas klik button cashout.
Alhamdulillah.
Tak rugi ada blog ni.


Jumlah biarlah rahsia.

Ini berkat sabar + usaha sikit-sikit.kihkih
lepas la kot belanja beli barang sebelum raya. 

Thank You Nuffnang !!



sayu sikit lah hati tengok dah ZERO semula.

Usaha kumpul balik. 

p/s : jangan pernah putus asa :')

Monday, 6 May 2013

Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A



Nak join, klik S I N I

Follower terkini : 845 orang


Wednesday, 27 March 2013

Novel : Aduhai Mat Skema ! Wajib beli !


Salam semua !
ok, entri kedua hari ni. hihi.

OK, seriously nak sangat beli novel ni . 
Kenapa ?

Sebab :

  1.  Senior masa sekolah dulu yang tulis, Kak Asma dengan nama pena Levis Delisya
  2. Nak mengimbau balik memori indah-indah masa zaman sekolah :P
  3. Banyak feedback positive yang cakap novel ni BEST
  4. Support Alumni sekolah ! haha

jadi, ini lah antara elemen memori yang dimasukkan penulis .


oh rindu title Majlis Jawatankuasa Tertinggi tu :P

Tak lupa, Roti Sweetlava sentiasa di hati .

ini merupakan novel kedua beliau, novel pertama, ape ntah. google lah ye. kihkih

Eh, jom jom beli novel ni.

saya pun nak ada satu ! ada la jugak memori sekolah nanti :P

p/s : roti Sweetlava tu dah mahal kan sekarang .




Tuesday, 26 March 2013

Demam lebih seminggu


Dugaan betul. 
Bila lebih dari seminggu demam, dengan final exam nya yang 
akan bermula Sabtu ni ( majoriti course lain akan start esok )

Baru beli ubat semalam, kalau demam tak kebah jugak, kena cari 
cara lain. Tak nak lah masuk exam hall nanti longlai 
dengan aircond nya kalah suhu Kutub Utara. Amboi.

Harapnya cepat sembuh, banyak lagi benda tak selesai
 Hah ni pun salah satu sebab blog terabai .

Adoi tak larat nak taip dah, k nak makan ubat. 

p/s : Doakan cepat sembuh. Paper Ekonomi Sabtu ni .






Tuesday, 19 March 2013

Senarai Pemenang Segmen Lucky March


jeng jeng jeng ...

PERHATIAN 

Maaf atas kelewatan pengumuman.
Baru balik dari hospital atas masalah kesihatan.

OK, kat bawah ni adalah senarai 
peserta-peserta bertuah yang mana 
telah dinilai secara Cabutan Bertuah 
oleh tangan-tangan yang bertuah .

oh BERTUAH nya anda .
walaupun hadiah tak seberapa, terima kasih sebab join,
next time maybe hadiah lagi gempak ><

TAHNIAHHHHH !!!

SEMAK NOMBOR ANDA DI BAHAGIAN 

SENARAI PESERTA



BALANG BERTUAH . hohoho .

 1 ) Pemenang REVIEW BLOG


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini 


2 ) Pemenang EDIT FULL TEMPLATE



Sila tuntut hadiah anda di sini


3 ) Pemenang Topap RM5


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini


4 ) Pemenang KEYCHAIN 




hantarkan detail nama dan url blog anda  di kotak komen ini


5 ) Pemenang CURSOR FREE


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini


6 ) Pemenang BLOGLIST 2 BULAN



Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini

7 ) Pemenang Wang Pos RM5 


Sila tuntut hadiah anda di sini atau sini 














Senara Peserta Segmen Lucky March


SILA PASTIKAN LINK ANDA BERADA DALAM SENARAI,
KALAU TIADA, MAKLUMKAN .

FOLLOW + BLOGWALKING


  1. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  2. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  3. http://setiasmile.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  4. http://qasehreena.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  5. http://alisyasuju.blogspot.com/search?updated-max=2013-03-08T18:23:00-08:00&max-results=7&start=7&by-date=false
  6. http://www.mohdnoorshawal.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  7. http:/f/karmilabudakminatkartun.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  8. http://umikasum.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  9. http://thesitesaya.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  10. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  11. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  12. http://dearcrush-iloveyou.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march-by-pelengkap-rusuk.html
  13. http://budakpendekberblogging.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  14. http://diaryismah.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  15. http://syazrim.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  16. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  17. http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  18. http://miwaapandaii.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  19. http://shuhaidasaad.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.htm
  20. http://pandamatalebam.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  21. http://sitihaleedaahmad.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  22. http://hikayathiudpku.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  23. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  24. http://justforcontest.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  25. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  26. http://kisahsikacamata.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  27. http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  28. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  29. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  30. http://aindonashi.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  31. http://ezbil-official.blogspot.com/2013/03/segmen-segmen-lucky-march.html
  32. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  33. http://mcdaredhawk.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  34. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html 
  35. http://aliahmadpunyaanak.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  36. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  37. http://bakaljenazah94.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  38. http://najah-razak.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html join sini..
  39. http://shieralovesyou.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  40. http://ibulala.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  41. http://luvelyhuzzy.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  42. http://contenganvampire14.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  43. http://mutiara89wani.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  44. http://zaliakitty.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march-sape-yg-nak-join.html
  45. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  46. http://www.syuhadasalleh.my/2013/03/segmen-lucky-march.html
  47. http://blueyarns.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  48. http://nidajiwakosong.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  49. http://ohjiwataiko.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  50. http://mystiquelolita3298.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  51. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march_18.html
  52. http://theonlytale.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  53. http://iweaiyraa.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  54. http://bloghaku700.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  55. http://kechikkechikpuntakpe.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  56. http://www.fatindiana.com/2013/03/segmen-lucky-march.html
  57. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/current-chapter-segmen-lucky-march.html
  58. http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/03/segmen-lucky-march.html



LIKE PAGE ( bagi yang ada page sahaja )

Setia smile

Arysha Hafrina

Fatin Karmila

Yumida Huda

Tashyra Sha

Ejulz

Nana Litto

Slumber Sagun

Syazwana Mohamad

Shuhaida Saad

Qaseh Farra

Iyraa Cariyno

Adam Faiz

Sha Dira

Maizatul Nurirwane Idr

Fatin Diana

Aina Areen

Miss Fifi

Zalia Kitty

Cik Zara

Lieya Von Jay

Aira Syafira

Aireyn Ashra











Friday, 8 March 2013

Segmen Lucky March



SEGMEN TAMAT !!!! 

SENARAI PESERTA

SENARAI PEMENANG

Assalamualaikum.
Sempena cuti sekolah, teringin pula saya nak buat segmen ^^

Okey, malas membebel panjang, jom kita pakat ramai-ramai
join segmen di bawah !

http://i1358.photobucket.com/albums/q780/PelengkapRusukiri/luckymarch_zps8fe51cdb.gif

SYARAT PENYERTAAN 

SILA BACA DENGAN TELITI

PERTAMA
Copy banner buruk di atas, tempekkan dalam entry dengan tajuk " Segmen Lucky March "

KEDUA
Follow blog berikut :-


KETIGA
Like page berikut :-









KEEMPAT
  • Tinggalkan link blog anda ( WAJIB ) untuk urusan blogwalking + follow
  • Fanpage anda ( SEKIRANYA ADA )
    di ruang komen entry ini SAHAJA



PERHATIAN ! 
HADIAH ?
hanya akan diberitahu selepas segmen tamat .
kenapa tak nak beritahu ?( oh i love suprise ! )
mari kita tengok siapa yang "Lucky" tu nanti .
Pemenang akan dinilai berdasarkan cabutan bertuah 

KOMEN

tidak akan dipublish sehingga segmen tamat pada 18/3/2013 jam 11.59 malam

Pada 19/3/2013
senarai peserta akan dikeluarkan bagi tujuan blogwalking+follow+like


AMARAN 

Semua penyertaan akan di-check terlebih dahulu.
Takut ada peserta yang menipu dan tak ikut syarat .
Peserta yang tak mengikut syarat akan dibatalkan serta merta penyertaan

p/s : Harap segmen ni beri manfaat pada para peserta dan sponsor dari segi followers dan likers . Win-win situation ^^,


Wednesday, 6 March 2013

Selalu Sakit Kepala ? Petua dari segi Islam


Assalamualaikum.

Sakit kepala boleh terjadi disebabkan pebagai perkara. 
Kadang-kadang sebab stress, migrain and banyak lagi lah

Sooo.... 
apa kata kita cuba amalkan petua-petua yang ada ni ? ^^



Petua Rawatan Islam Untuk Sakit Kepala

1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali) 

2. Baca Ayatul Kursi (3 kali) 

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali)

4. Baca Surah Al-Falaq (1kali)

5. Baca Surah An-Nas (1kali)

6. Baca Surah Yaasin ayat ke-58 (3 kali)

7. Baca Selawat atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.


p/s : selamat mencuba . amal-amalkan :)

Sunday, 3 March 2013

Pencarian Sponsor Berakhir



Alhamdulillah.
ada juga yang sudi jadi sponsor blog picisan ni. hehe.
dah lama berakhir, 28 Februari yang lepas.
baru ada masa nak update.
katenye . haha.
 jadi, malas nak berleter panjang, nantikan 
segmen Lucky March akan datang .
( 8-18 March 2013 )

Hadiah ? itu rahsiaaa.. haha

p/s : nak siapkan banner segmen. eh, semangatnye ^^

Wednesday, 27 February 2013

Pencarian Sponsor Berakhir Esok !


Salam sahabat blogger semua :)

Makanya esok merupakan hari terakhir 
pencarian sponsor untuk segmen Lucky March :)

andai anda yang masih berminat menjadi sponsor, 
boleh terjah-terjah syarat di sini

Ingat ye, anda tak boleh sponsor
apa yang orang lain dah sponsor :) 


Monday, 25 February 2013

With Love, Yuyu Zulaikha :)


ha sape tak kenal blogger comel Yuyu Zulaikha
baru tadi, scroll-scroll kat FB,
terjumpa lah  post tentang blogger comel dah
launch koleksi shawl dia 
lebih kurang sejam yang lepas.

apa lagi korang, usha jom.
dari apa yang saya baca, katenya 
shawl tu tak jarang. ini sudah bagus. hihi.

check it out yo --> With Love,Yuyu Zulaikha

Cerita Isnin : Nuffnang

 Pagi semua !

tadi check earning macam dah boleh cash out.
tapi boleh tak nak peram tunggu nak sambung degree nanti baru cash out ?

hmm..tengah pikir ni...
pikir..pikir...


Sunday, 24 February 2013

Siapa Adibah Awang ? She Amaze Me !


Assalamualaikum .

Siapa Adibah Awang? 
siapa dia ?

saya sangat salute dia . sangat .
bila dia bukak mulut, saya akan..
wowww.. lagi sekali wowww..

yang lebih buat saya teruja, kepetahan dia berbicara.
dia baru 17 tahun, tapi kepetahan dia, memukau .
amat sangat sungguh memukau saya .
memang macam ni lah yang kita harap. 
Generasi muslimah akan datang .

eh tak kenal lagi siapa dia ?

jom tengok video ni . anda akan kagum sebagaimana saya :)








Saturday, 23 February 2013

Pencarian Sponsor Akan Dilanjutkan

 Assalamualaikum dan selamat malam .

Alhamdulillah, setakat hari ini, dah ada beberapa orang sudi jadi sponsor 
untuk segmen akan datang ( 8-18 Mac ) 

tapi, kalau masih ada lagi yandg sudi nak jadi sponsor,
dialukan-alukan .

pencarian sponsor akan ditutup pada 28/2/2012
jam 8 malam .

anda masih berpeluang untuk sponsor :
( ni saya bg cadangan ye )

1) edit full blog
2) header free
3) Al-Quran/telekung
4) novel
5) banner
6) keychain
7) gift yang comel2 
8) dress/baju yg nak bg kat org
9) bloglist
10 ) footer 
11) shawl/tudung/pashmina



untuk jadi sponsor, syaratnya... jeng jeng jeng hehe

Saturday, 16 February 2013

Hadiah dari blogger #2


Selamat pagi !

kelmarin, ada saya cerita yang saya dapat hadiah dari blogger ni
semalam, dapat lagi hadiah dari ....

ce teka ce teka . haha .

ok, kali ni dari adik manis Nurain Syahirah :)

kenapa dapat hadiah dari die?
sebab saya jadi antara pengomen terpantas untuk entri dia, ini 

nak tengok apa dia bagi ? alahai cute je gift die sekiut org yg dapat ni .
erk :P


kiut kan ? keychain n note pad :)
keychain tu dia beli masa jejalan la kot. hihi.

dah tu, dapat pulak surat kiriman tak rasmi. haha.
acano rupanya tu ?


rajin adik ni menaip yerk . 

ok, nak selit sikit, PMR yang lepas adik ni dapat 9A . tak caye ? baca sini .
gilo uollss dapat 9A . saya pun tak dapat 9A taw PMR.
( sebab dulu amik 8 subjek je . haha. )

apa pun, tahniah atas kecemerlangan PMR :)
usaha untuk SPM pulak ye :D

hah lagi satu ! disebabkan adik ni dah bagi saya hadiah,
saya tak dapat lah nak balas dalam bentuk material mahupun 
wang ringgit kerana....ongkosnya enggak ada bu. haha.

jadi, saya decide nak letak dlm bloglist saya lah. sebagai tanda penghargaan :)
thanks ye dik .suka sangat hadiah tu :)

keep in touch ^^v

p/s : ada lagi hadiah dari segmen yg menang ari tu sedang on the way. yippi !








Wednesday, 13 February 2013

Hadiah dari blogger #1


Assalamualaikum .

lama sungguh tak update.
kalah PM uollsss.

ok, hari ni happy sangat.

sebab at last dapat balik rumah and.....

jeng jeng jeng ...

buka hadiah dari rakan blogger cik Nugrul Sakura

tapi kan, terlebih dulu, nak mintak maaf lah dengan cik Nugrul ni
sebab saya bukan sengaja nak bukak lelambat hadiah ni :(

faham-faham jelah kan, student :3 hihi .
baru dapat ruang bernafas ni balik rumah .

terima kasih jugak sebab macam faham-faham je saya perlukan benda ni sekarang 

tadaaaaa !!!!


4GB kot..sapa nak bagi free :P. nasib baik bertuah. ecehhh .

lepas tu, dapat ' surat cinta ' jugak taw :)


jeles tak? mohon jeles . haha .

terima kasih sekali lagi, cik Nugrul .

salam kenal and keep in touch ya ^^v

p/s : of course la akan terus sokong cik Nugrul berblogging .
tambah belog cik Nughul dalam bloglist :D
jenguk tepi sikit. hehe

Saturday, 2 February 2013

Tiket dah beli ?


cepatnya masa berlalu.
rasa macam baru semalam tahun baru 2013 .

hah minggu depan raya cina .
tiket dah beli ?

aiyoooo... amoi, apek..
pergi beli cepat !
nanti tak ada bus nak balik kampung.
cuti seminggu tu oiiiii .

saya dah beli sebulan yang lepas.
hah semangat tak ?
mesti la semangat nak jumpa family mertua  ^^,

pada yang belum beli lagi, 
ha pi la cepat.
lagi pulak yang study Kolumpo tu .

pada pemandu Malaysia,
hati hati di jalan raya,
pandulah dengan berhemah.
hati-hati dengan AES .
kalau tak kena saman


p/s : sekarang ni, Aidilfitri ke, Raya Cina ke, Depavaali ke, huh tiket semua habis .
almaklumlah, 1Mesia .



Thursday, 24 January 2013

SEGMEN JIAKREATIFELT 3 in 1 :Apakah?


Salam Maulidur Rasul :)

waktu senggang yang ada, sebelum bergelumang semula dengan buku
sebab lusa ada test, T.T

dengan ringan tangan dan besar hati join segmen ni :D




SEGMEN BERMULA DARI 24/1/2013-16/2/2013

KLIK untuk join !

1) Saya dah follow blog Jia, tapi tak taw follower ke berapa -,-"

2) ini bukti saya dah Like Fanpage :)


3) current follower saya 

4) saya tak ada fanpage, so.... tak de la link fanpage :P
5) saya dapat tahu segmen ni dari owner blog sendiri :)

MARI JOIN CEPAT !! :)







Saturday, 19 January 2013

Tolong Komen !! Blog berwajah baru


Hai semua :)

perasan tak apa yang lain dengan blog ni ?

sesiapa yang selalu BW sini mesti tahu kan.
tak ramai kot yang perasan.
well..I tak pemes... haha .

mintak tolong sangat dengan korang yang lalu-lalang, boleh tolong
beri pendapat tentang wajah baru blog ni ?

mana tahu ada yang tak okey, boleh improve .

thanks for all the comments :D

Sunday, 13 January 2013

Segmen Cabaran Mengumpul Blogger Seramai 1500!!


ha gempak tak nama segmen ni ? hehe


tag :

dia  dan dia 

v
v

JOM JOIN !

Segmen Tambah Trafik



perhatian !

tarikh atas tu owner blog kata salah. 
saya pun tak pasti sama ada masih boleh join ke tidak.

tapi, cuba nasib je lah dulu. hehe .


p/s : dah dua segmen dah hari ni :P

Caera First Giveaway :)



selamat pagi !

hujung minggu ni terasa ringan tangan dan berbesar hati
nak join GA ni :)

ok, saya dah like semua sponsor dan follow :D

next, hadiah yang paling saya inginkan ialah :

Telekung Travel Teens by Comey Belako Boutique :)

kalau ada yang nak join, meh  K L I K




Saturday, 12 January 2013

Jom tingkatkan followers sampai lebam



jumlah follower terbaru :)
v
v


jom jom join ! cepat cepat ! ---> K L I K

Friday, 11 January 2013

Semakan Tawaran ke Sekolah Menengah Teknik dan Kolej Vokasional 2013




Buat pelajar lepasan PMR 2012 
yang memohon, anda boleh menyemak permohonan anda 
di sini dengan memasukkan kad pengenalan atau angka giliran .

RAYUAN HANYA BOLEH DIKEMUKAKAN TERUS KE
KOLEJ VOKASIONAL ATAU SEKOLAH MENENGAH TEKNIK 

Thursday, 10 January 2013

Demam :'(


memang dugaan betul.
memang musim orang sakit kot.
sedih betul tak dapat nak gi kelas hari ni.

lepas ni nak kena catch up balik apa yang tertinggal.
mintak maaf lah lecturer saya tak dpt dtg kelas :'(

pagi tadi berat sangat kepala.
nak angkat kepala pun tak larat, lagi pulak nak gi kelas.

tapi gagahkan juga diri, 
ambil tudung terus sarung.
dah tak peduli tudung senget ke tak, renyuk ke tak.

keluar, terus gi klinik. dapat mc 2 hari.

harap dalam 2 hari ni boleh lah baik .

ubat pun dah telan tadi.
rehat secukupnya lepas ni .

haihh.. doakan saya cepat sembuh :)

p/s : risau tak datang kelas ni . 


Monday, 7 January 2013

Cerita Isnin #2 : Nuffnang


salam Isnin :)
senyum jangan tak senyum :)

ha.. ari tu dok sibuk tanya mcm mane nak dapat CPUV kat sini.
hari ni nak habaq mai cheq hepi sgt naaaa.. hehe.

sebab..sebab..
v
v


ada lagi RM9.00 nak cashout ! Alhamdulillah...syukur :')

maybe minggu depan , tak pun minggu satu lagi akan cukup RM50 .
saya tahu blogger lain mesti lebih dari ni kan.. hehe.
syukur lah ye dengan bahagian masing-masing.
tak mau dengki-dengki .

happy blogging semua :)

p/s : tak sabar nak tunggu hujung bulan ni.. nak tekan button cashout !


 
FULLY OWNED BY PELENGKAPRUSUKIRI