Tuesday, 27 November 2012

Nuffnang kata jangan ! eh degil budak ni !


selamat sejahtera ke atas kalian semua.

baiklah, entry macam gaya nak marah je kan . hehe.
sebenarnya dua menjak tiga menjak ni, 
saya rajin benar Google apa-apa yang berkaitan dengan Nufffnang .

dan dari research yang saya buat ( research gitu u )
blogger yang meninggalkan link Nuffnang mereka di cbox, ruangan komen dan sebagainya
boleh dikategorikan sebagai salah satu jenayah fraud click !
ohhhh tidak !!!!!!!

contoh yang sering dilakukan oleh blogger sekarang ialah

"tolong klik link ni, nanti saya klik awak punya juga"

kenapa tak boleh ye ?
sebab dah tertakluk kepada terma dan syarat Nuffnang.
Earning hanya akan masuk bila orang klik iklan di blog kita.
bilamana mereka rasa tertarik dengan iklan Nuffnang di blog kita.

dan dan dan 
jangan sesekali atau dua kali dan berkali-kali 
klik iklan Nuffnang sendiri .
itu pun Nuffnang boleh detect. hamboi kalah FBI ye.
tapi itu hak mereka. kita sebagai pelanggan atau pengguna kenalah patuhi .

"alah Nuffnang kejam! susah lah nak dapat earning macam ni !"

anda rasa nak earning banyak dalam sehari? pergilah Google tips2 dari blogger otai sekalian alam.
nak seribu daya, ye dakk ?
tak ada kejayaan tanpa usaha.

ini penting ye untuk blogger di luar sana.
kalau Nuffnang dapat tahu earning anda berdasarkan fraud klik,
segala earning yang anda dapat boleh ditarik balik Nuffnang termasuk status Glitterati.

kalau rasa Nuffnang kejam, menyusahkan,
tinggalkan. tiada siapa pernah paksa, anda yang join sendiri. kan?kan?

ok, itu sahaja. ingatan untuk diri sendiri jugak :)

p/s : baru nak buat segmen jom klik link Nuffnang, dapat tahu benda ni, terus xjadi.hihi.




Monday, 26 November 2012

musykil -,-"




aku sangatlah musykil .
macam mana nak dapat BE dengan banyak ?
aku ada Google beberapa tips .
tapi aku rasa, amatlah payah pada aku .
macam beban .

ceh duit nak . harr harr .

aku rasa kena tanya Team Nuffnang directly lah kan . 
harap dapatlah  capai 4 angka sebelum aku dapat sambung degree 2014 nanti .
Aamiin...... 

Tuesday, 20 November 2012

Segmen Follow Sampai Pengsan





nama manja : err.. Ayong .

tarikh lahir : 8 April 1993 

asal : Johor 

follower sekarang : 

335 orang 


( ini bukti je ..hehe )

done :D 

berminat, klik sini






Friday, 16 November 2012

:D







Sembahyang itu ketenangan.


Ketenangan benihnya kepintaran.

.
Kepintaran itu jawabnya kecemerlangan.
 
FULLY OWNED BY PELENGKAPRUSUKIRI