Sunday, 28 October 2012

kiamat menurut Islam




KIAMAT MENURUT AGAMA ISLAM

1. Kemunculan Imam Mahdi.

2.Kemunculan Dajjal.

3. Keturunan Hazrat Isa (AS).

4. Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj.

5. Terbitnya matahari dari Barat ke Timur.

6. Pintu pengampunan akan ditutup.

7. Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya.

8. Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj, mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya.

9. Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerosakan.

10. Pemusnahan Kabah.

11. Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap.

12. Sangkakala akan ditiup pertama kalinya,binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung &   bangunan akan runtuh.

13. Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi.

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada
orang lain, akan Ku buatkan tempat di
Syurga baginya pada hari penghakiman
kelak."

COPY PASTE :) saya pun nak syurga jugak

"Segmen: Follow Sampai Meletup"







-Jumlah bilangan folowers-
314 orang

-Target Followers-
ermm...350 orang

-Pilih hadiah antara DRESS or LOMO-
nak DRESS !! :)


ok, done !

moh ler kite menambah bilangan follower :D

ok, saya dah follow segala syarat. andai kata anda berminat, pergi sini cepat !



Saturday, 27 October 2012

marriage? at this age ?


few hours ago, told ya they asked me 'bout marriage.
my dear friends asked me. 
and i was like.. oh ok now.. 
what to answer ?
and i cant be certain with this sort of question .
perhaps it could be 2,3 years from now.

me realising that they can't wait for my "nasi minyak" .
i wont disappointed u guys.
but the time has not come, yet .
perhaps it will be, soon .

friend of mine asking me this and it's really errr....
how could me answer this .
"engkau kan dah nak mendirikan masjid.bile boleh rase nsi mnyak?!"

it will be. InsyaAllah. one fine day.

marriage isnt for a day.
 it covers ur whole life.it follows ur whole life.
 i wont take any risk w/ early marriage .
but it doest a big offense for early marriage couple.
indeed, it's way better . a good thing. a wise decision.

just, i'm a bit afraid w/ the fact that i'm not ready yet .
i'm not perfectly 120% ready yet .
everyone wants a happy-ever-after marriage .
happiness.
till Jannah :)

by the time, i am really impressed w/ early marriage couple.
how could they manage their life.
even after they have child .
might be hard .

that's why i said before, i'm impressed. for those who can manage their marriage well.
well done, people .

early marriage have it's own pro and con.
and it depends, on individual. 
ur life, it's ur choice then .
don't let it end up divorce.

and to myself, i guess that i'd better prepared myself first 
before i go through this serious complicated situation .

p/s : 
“If I get married, I want to be very married.” 
― Audrey Hepburn











Monday, 22 October 2012

:)








cuti semester 


B E R M U L


jyeaahhhh ! :D

Monday, 15 October 2012

yeah !





one more paper !!! 

FINANCIAL ACCOUNTING III

be nice ! 

next, holiday planning :D



Saturday, 13 October 2012

Ben Ashaari follow wa beb !



yuhuuuuu tadi bukak twitter terus kena serangan jantung !
serangan jantung di pagi hari pulak tu !

kenapa ?

ehemmmm sila perhatikan yang bawah ni betul-betul 














Abg Ben Ashaari follow aku weyh !
* ceh padahal orang lain pun dia follow 

tapi yang excited nye sebab...
yela kan dia blogger famous .
aku ni sapa je . tsk tsk . bhaha

tengok tu avatar abg Ben ada gambar Qhaliff !
chubby sangat !
eiiiii geramnya tengok budak tu !

terima kasih Abg Ben sebab sudi follow.
sob sob terharu .

saya suka sangat dengan tweet-tweet Abg Ben sebab 
semua bagus, menarik untuk dibaca.
kadang-kadang tu kena fikir maksud tersirat nya apa.
Abg Ben tegur guna cara hemah .

teruskan Abg Ben !

saya akan teruskan baca entry-entry anda.
lagi-lagi kalau pasal Qhaliff .
hihi .


:D

p/s : Qhaliff sangat comel. xtaw lah ikut daddy ke mummy dia. moga jadi anak yang soleh Qhaliff :D

 
FULLY OWNED BY PELENGKAPRUSUKIRI