Monday, 31 December 2012

Cerita Isnin : Nuffnang


salam Isnin  !

semua mesti teringin nak check earning masing-masing kan.

so, dalam masa yang sama, saya pun tergerak hati
nak bukak e-mail,dengan harapan Nuffnang reply lah 
soalan yang saya tanya hari tu.

Alhamdulillah, dah dapat dah pun jawapannya. 

soalan :

punya lah berterabur English -,-"

respond :


oh.. 
makna nya kena tambah lagi 
pageviews dengan unique visits a day lah ni -,-"

ok ok, 
mari cuba :) mari berusaha :)







Segmen Blogwalking Sempena Hari Terakhir Dalam Tahun 2012



jom lah ramai-ramai join :)
mana tahu dapat tambah kenalan and follower :)
v
v
v


Saturday, 29 December 2012

Segmen Blog Review Disember 2012 By ShimaStory


join ? just C L I C K

Apa yang menarik tentang blog saya ?

erm. takde yang menarik kot. hehe. 
saya cuma selesa dengan blog saya yang macam ni .
plain white.. nampak simple pada saya.
and i love my header :)

Friday, 28 December 2012

Jumaat Terakhir Tahun 2012


salam Jumaat semua .

sedar atau tak, 2012 bakal berakhir.
dan hari ini adalah Jumaat terakhir bagi tahun ini .

apa kata hari ini kita manfaatkan dengan 
amalan sunnah hari Jumaat .

" bersihkan hati, hiasi peribadi dengan akhlak terpuji :) "

^^v




Thursday, 27 December 2012

Segmen:Pencarian Bloglist Januari 2013 Blog GPP



azam tahun baru 2013 :

azam tahun baru ni lebih kepada azam untuk blog la ye
memandangkan blog ni dah macam nyawa saya. eh. hehe.

  1. Nak dapat follower SERIBU dan lebih :)
  2. Nak anjurkan satu segmen kalau follower dah memuaskan hati. hehe
  3. Nak cashout Nuffnang, Heartbeat.sebab baru setahun berblogging, tak pernah cashout lagi :P
  4. Nak join GA dan segmen sebanyak yang boleh sebagai support untuk blogger lain juga untuk tambah follower dan naikkan trafik blog
  5. Nak dapat pageviews 20 ribu ( sekarang baru 5 ribu lebih ) .. kuikui ...
Nak ape lagi erk? ( amboi semua kau nak. haha ). Itu jelah kot untuk blog tersayang ni . 
 
nak join? meh [ klik ]

p/s : saya dah follow semua syarat :)


New Year Giveaway by FY & NEB



nak join? meh [ klik ]

tag :
dia dan dia 

done :D 

Follower Ke-500 Saya :)

 Salam semua !

jeng jeng jeng ...

jadi inilah orang nya ..
follower ke-500 saya !
yang saya kotakkan tu :)


inilah dia empunya blog http://donutchoclate.blogspot.com/ 
Nurliyana nama nya. manis orang nya kan :3


nama blog dia pun yummy ! macam nak makan je blog tu ! eh. haha .
blog nya pun comel.. susunan pun kemas. tak serabut nak review. hehe
blog saya pun xsecomel blog dia. hihi .

ha jangan lupa ramai-ramai like fan page beliau . klik S I N I :)

terima kasih ye sebab sudi follow blog saya dan jadi follower bertuah :D

sebagai satu penghargaan, saya akan letakkan anda sebagai orang pertama dalam senarai 
bloglist saya :) dan akan melekat sepanjang 2013 :)

tak percaya ? tengok tepi tu, ada entry anda sahaja :)

salam kenalan ye Nurliyana :)

teruskan berblogging dan keep in touch ya :D

p/s: alang-alang dah review, saya cuit sekali lah Nuffnang dan Heartbeat awak ye :)


Wednesday, 26 December 2012

Bloglist dan BlogReview By BudakVanilla



KLIK untuk join :)

Segmen "Aku ini Seorang Blogger"



jom join ni. syaratnya simple je :)


Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun


rancak betul aku join segmen cuti ni ye. ini jelah masa yang ada. 
lepas ni busy dengan assignment :P


follower sekarang :

target :
500 orang :)

untuk join, [ k l i k ]

BLOGLIST BLOGGER BAHARU 2013 | SEGMEN TAMBAH FOLLOWER !



nak join segmen ni, follower mesti kurang 1000 orang .
cepat-cepat join ! due date 30 Disember 2012 .

untuk join, C L I C K :)




Tuesday, 25 December 2012

Segmen Blogger Aku Datang


nak join, meh K L I K

Segmen Blogwalking Rilex Cool



K L I K untuk join :D

kelebihan blogwalking :

1) Of course lah tambah follower :P ini paling utama .
2 ) Mematangkan diri dalam dunia blogging dengan review blog blogger lain
3) Tahu cerita-cerita Hot masa kini
4 ) Berkenalan dengan blogger lain
5) Bagi blogger lain tahu kewujudan blog kita :)


Segmen : Aku Nak BW Dan Follow Blog Korang !




hari ni nak join segmen baru pula dari blogger Yanie .

ada syarat nya nak join taw. 

kalau nak join, boleh klik sini :)

p/s : dah lama follow Yanie tapi tak tahu follower ke berapa :P

Sunday, 23 December 2012

Segmen Blogwalking Akhir Tahun 2012




tag:
dan 

nak join, klik sini :)


Monday, 17 December 2012

Giveaway by Dazh's Craft



untuk join, klik sini

:D 

mai la reramai join ! :)

dah boleh view ! yeaaaa !


hikhik. malu gila kot.

rupanya macam ni je ..

tak payah taip penuh www.pelengkaprusukiri.my..

just taip pelengkaprusukiri.my lepas tu dah boleh direct ke blog saya :)

ohoiii malu gila dengan diri sendiri -,-"

tolong saya !!


aduh..pening.. kenapa saya tak boleh nak view blog saya sendiri ni ?

:'( 

kenapa ni ?

ada kaitan dengan domain baru ke ? alahai ..

Sunday, 16 December 2012

Segmen : Pencarian Blogger Baru




Segmen kali ini datang dari Aisyah Humaira' :)

kalau rasa nak join, boleh klik sini

tapi ingat ! ada beberapa syarat yang anda kena baca betul-betul .

ini jumlah follower terbaru saya :)









Friday, 14 December 2012

Pelajar UiTM ! Berita baik !


anda pelajar UiTM ? jadi sila baca !

peluang untuk anda !



saya bimbang ramai yang tak update dengan FB masing-masing lepas kewujudan twitter
# eh, yeke ?

apapun, saya rasa ini penting untuk pelajar UiTM.


ANDAKAH ANDA ANTARA PELAJAR UITM DENGAN CGPA 3.5 DAN KE ATAS ?

BERCITA-CITA MENYAMBUNG PELAJARAN KE LUAR NEGARA ?

APA TUNGGU LAGI ?
INI PELUANG ANDA !


Bertukar ke [ dot my ]


Selamat petang semua :D

cakcakcak ^^,

 v
 v
 v


gumbira rasa hati kerana akhirnya saya berjaya menggunakan dot my

sebenarnya selama dua hari saya  macam blurr sekejap, acano nak tukar ni ?
sebenarnya tak susah mana pun asalkan kita bersungguh memahaminya .

baiklah, ramai rasanya blogger dah tahu yang Kak Innanie kita beri domain percuma
kepada mana-mana blogger yang berminat untuk bertukar ke dot my

banyak taw kelebihan nya. nak tahu, baca sini 

jadi, setelah dua hari bertungkus-lumus cuba memahami tutorial yang diberi, 
paham juga saya dengan bantuan seorang blogger, cyda yusof 
# eh, kalau datang blog beliau, jangan tengok tuto tu je, follow lah sekali ye :)

entry beliau lah yang buat saya macam clear sikit dengan semua ni :D
terima kasih ye Cik Syida :)

oh ye, sesiapa yang tak faham macam mana nak tukar lagi,
saya sarankan anda ke blog beliau , klik sini 

PENTING !!

KEPADA SESIAPA BERMINAT UNTUK BERTUKAR KE dot my , SILA KE BLOG Innanie Ariffin SEGERA SEBELUM
 25 Disember 2012 .






Wednesday, 12 December 2012

Berita gembira 12.12.12


Assalamualaikum semua .


pagi tadi, tergerak nak bukak lappy sebelum pergi kelas .
dalam pukul 8.15 pagi macam tu .

oh patut nak sangat tengok blog, rupanya ada berita gembira menanti .
( secara tak sengaja..hehe )



Alhamdulillah.. rezeki hari ni. hehe
saya pun tak taw ape hadiah untuk follower bertuah tu.. hehe .

tak kesah lah ape pun, terima je lah ye :)

Syukur, Alhamdulillah :)

p/s : terima kasih lah NugRul SakuRa ye :)


Monday, 10 December 2012

Segmen: Blogwalking Following Follow by MisEyz



komen :

blog ni kemas. pandai susun ye . nak cari follower widget pun mudah sangat .
header blog pon sangat cantik . suke suke suke ^^,

mangsa tag :

si dia dan si dia

kalau nak join, klik sini

:D



Sunday, 9 December 2012

Nasi Lemak ( Malaysia) vs Tomyam ( Thailand ) .Apa Kata Anda ?


kehangatan makin terasa.

malam ini Harimau Malaya akan mengaum di stadium .

berikut adalah sumber dari The Star yang aku baca pagi tadi .

dengan formula 4-5-1 , Malaysia dibarisi :

GOALKEEPER
Farizal Marlias

DEFENDERS
Zubir Azmi
Fadhli Shas
Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak
Mahali Jasuli

MIDFIELDERS
Baddrol Bakhtiar
Safiq Rahim
Gary Steven Robbat
Amar Rohidan
S.Kunalan

STRIKER
Norshahrul Idlan Talaha

nampaknya nama Safee Sali dan Wan Zack tiada dalam kesebelasan utama. 
mungkin masih dibelenggu kecederaan.
apa pun nantikan ngauman pasukan kebanggaan negara malam ini.

LIVE DI TV1 ! JAM 8 MALAM .

SELAMANYA HARIMAU MALAYA :D


Kelebihan belajar di Sekolah Berasrama Penuh ( SBP )


Assalamualaikum adik-adik .

Pertamanya, entry ini ditulis bukan untuk mengagungkan Sekolah Berasrama Penuh, bukan pula untuk menghina sekolah harian biasa,sekolah teknik atau sekolah-sekolah lain. Entry ini ditulis untuk panduan atau mungkin serba sedikit pengenalan kepada kehidupan SBP bagi adik-adik yang mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan UPSR atau PMR .

APA ITU SEKOLAH BERASRAMA PENUH ?

Sekolah Berasrama Penuh ( SBP ) merupakan sekolah yang 100% di bawah kelolaan Kementerian Pelajaran Malaysia . Berbeza dengan MRSM yang merupakan bawah kelolaan MARA yang bukan 100% kerajaan namun ianya di bawah kawalan KPM juga .

BAGAIMANA MEMOHON ?

Setiap tahun, Kementerian Pelajaran Malaysia akan menghebahkan kepada umum tentang permohonan ke SBP bagi calon PMR dan UPSR .Bagaimana pun, permohonan untuk 2013, saya rasa telah ditutup .Namun, bagi adik-adik yang terlepas tarikh atau gagal dalam sesi pertama, boleh mohon untuk rayuan atau dikenali sebagai kemasukan kedua ( second intake ). nak lebih afdal, boleh hubungi terus pihak pengurusan sekolah untuk rayuan.

KELAYAKAN ?

Baiklah, memandangkan Sekolah Berasrama Penuh merupakan sekolah yang dikategorikan sebagai Sekolah Budak Pandai , maka keputusan UPSR dan PMR anda haruslah cemerlang . Dalam pengetahuan saya, straight A ( 5A UPSR, 8A PMR. Kalau selain dari tu, ha tu guna orang dalam lah kot nak masuk) . Tapi kalau MRSM, B boleh mohon lagi asalkan B bukan subjek Sains dan Matematik .

ok cukup, atas tu cuma intro ( panjang betul ye ). sekarang masuk kepada main point kita, KELEBIHAN BELAJAR DI SEKOLAH BERASRAMA PENUH ( SBP ).

KELEBIHAN

1) BERDIKARI

Berdiri di atas kaki sendiri . ye, ianya kelebihan. mengajar adik-adik jangan malas.basuh baju sendiri, lipat sendiri,kapur kasut sendiri, iron baju sendiri . semua SENDIRI . haha. ada berani ? sahutlah cabaran, anak manja !

2) MAKAN ORANG SEDIAKAN 

Ha ini part best bagi saya (teringat kenangan dulu-dulu) . semua sekolah SBP mempunyai Dewan Makan sendiri. waktu makan tu, tinggal ambil, pastu suap dalam mulut je. Bersyukurlah adik-adik, dah la anda pelajar terpilih, makan pun orang sediakan,apa lagi ? bersyukurlah .

3) SEMANGAT ASSABIAH YANG TINGGI ( kadang-kadang melampau. haha )

Ini dapat dilihat paling ketara waktu hari sukan . Rumah Y boikot Rumah X. haha .semangat ni, ada baik buruknya. tentang hubungan senior junior, buli itu tak dapat nak elak . eh asalkan anda tak ganggu orang, kenapa anda perlu takut. ada senior buli ? guru disiplin ada. setiap sekolah ada undang-undang. tapi jangan lah melampau sampai kalau setakat senior pandang macam nak makan je ang pi jumpa cikgu disiplin. manja sangat tu ! euwww . lagi satu, semua sekolah SBP mengamalkan sistem merit( tambah markah) dan dimerit( tolak markah) . markah anda merit kalau ada ahli rumah( bukan rumah sewa, rumah sukan) yang aktif dalam several activities macam pidato, sukan, wakil sekolah ke Jepun . tapi ! dimerit akan berlaku jika ada pelajar yang melanggar peraturan sekolah mcm bawak handphone, buli, hisap rokok .pada akhir tahun, rumah sukan yang mempunyai merit tertinggi akan diiktiraf Juara. kire hebakk ar ni ahli rumah sukan tu .

4) PELUANG MEMPELAJARI BAHASA KETIGA

Teruja tak? tapi bagi peminat K-Pop, harap maaf, takde bahasa Korea. SBP hanya sediakan tiga bahasa utama iaitu Arab,Jepun,dan Perancis . setiap tahun juga, SBP akan hantar student nye ke negara tersebut ( selalunya budak Jepun lah dapat kalau sekolah aku dulu ) dalam program pertukaran pelajar . anda ke sana, pelajar luar negara ke sini (Malaysia) .

5) PELUANG AKTIF DALAM BIDANG KO-KURIKULUM .

Okey, tak dinafikan semua sekolah ada ko-kukurikulum.tapi istimewanya SBP ni, masa berlatih lebih banyak memandangkan anda pelajar asrama. contoh la ye macam sekolah aku ( promote sekolah ke kak? a'ah, sikit lah. haha ) Kami merupakan Johan Kawad Kaki Peingkat Kebangsaan sebanyak berapa kali entah sebab...selalu kot menang( bkn riak,cuma contoh ) rahsianya? sebab pagi petang siang malam berlatih . kadang2, pengetua bagi kelonggaran balik kelas awal untuk berlatih kawad. best kan ? Kriket pun nama kami harum mekar di peringkat Kebangsaan. ada juga bidang ko-kurikulum lain macam ragbi, debat..semua ada nama . ada juga yang wakil sekolah ke luar negara dlm pelbagai bidang contoh : robotik dan engineering.

6) PROGRAM LAWATAN KE LUAR NEGARA 

Ada sesetengah sekolah SBP, buat lawatan ke sekolah lain di luar negara dalam usaha nak dapatkan kebitaraan sekolah mereka. Macam pertukaran pelajar jugak lah, dan mereka bertukar-tukar pendapat dan pengalaman macam sistem perpustakaan, sistem pembelajaran, IT dan macam-macam lagi.

7) BERSAING DENGAN PELAJAR LAIN 

dah nama SBP, pasti mengumpulkan pelajar-pelajar cemerlang seluruh negara . persaingan pun sengit, semangat nak belajar pun positif sebab semua berlumba-lumba nak jadi yang terbaik. ada juga cikgu buat kelas tambahan PERCUMA je tanpa bayaran untuk pelajar. kalau sekolah harian, tuisyen kan dah kena bayar, mahal pulak tu .SBP semua cukup adik-adik, tinggal belajar je .


eh? banyak dah ke aku taip ? nak tahu banyak lagi tentang SBP, boleh tanya aku .
nak tahu senarai SBP di Malaysia, klik sini . mintak maaf untuk penggunaan aku sebab selesa dengan penggunaan tu .tapi kalau korang tanya, aku guna lah AKAK, ayu sikit. harr harr.

KENAPA AKU TAK TULIS TENTANG KEBURUKAN SBP ? ATAU KEBAIKAN MRSM ?

JAWAPAN NYA : sebab aku produk SBP . SBP banyak ajar aku makna hidup . ajar aku tak riak, ajar aku ingat mak bapak, ajar aku berkawan, yakin diri, banyak lagi . dah tentu aku akan sokong sesiapa yang nak masuk SBP . aku tak kata MRSM tu tak bagus, MRSM pun hebakk .cuma aku tak ada pengalaman bersekolah di situ .APA? KAU MINAT MRSM ? ok, boleh pergi Google MRSM. haha.

TERIMA KASIH ! :D







CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE


tadi, blogger Hazwan Hairy jemput join segmen dia .
sebagai satu support kepada rakan blogger, apa lagi ...

join ler ! hehe .

syarat nya tak susah mane ...
meh ler klik sini nak join .

 ada ole-ole dari Sarawak untuk yang bertuah .
kamik mahu ! *kalau yang rajin promote yer

apa tunggu lagi ? jom join !

p/s :semua syarat dah follow :)





Nabila Medan's Giveaway



untuk syarat penyertaan, lihat sini

tag rakan :
dan 

p/s : dah follow semua syarat :)

Saturday, 8 December 2012

"Jom Join BLOGLIST AyuInsyirah tahun 2012"




hai hai .
hari ni hari join segmen sedunia .

inilah segmen seterusnya yang aku join .

kalau rasa nak join jugak, tekan sini

syaratnya mudah je .

:)

Segmen: Tambah Follower Banyak-Banyak!!


masa cuti adalah waktu terbaik untuk join segmen . hehe :3



nak join? click here

follower sekarang :



Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com




url gambar :






follower sekarang :



tagline :


apa yang saya suka tentang blog Kak Mialina :

saya suka susun atur dalam blog akak.
nampak kemas :)

tag :
dan

Friday, 7 December 2012

Segmen Kami Team Follow Back By Addreena




wish to join ? click here

my current follower :



target followers :
might be 370 something

oh here's the prove : 
i'm done followed u :D


tag two members :
dan

:D





Thursday, 6 December 2012

Team Nuffnang responded !


hari tu, aku ada tanya Nuffnang something .. kat bawah ni 

v
v
v



dan Team Nuffnang reply macam ni . panjang wooooo...

ni aku kopi pes je dari email. 
 v
 v
 v

Thanks for writing in! :) Actually, you're referring to CPUV campaigns because Buffered Earning refers to the earning generated from ongoing campaigns.

Now, in order for you to get a column for "Buffered Earning" in your "Earnings", you will first need to be selected by the advertisers to do CPUV campaigns for them. There are several factors that would determine your chances of being selected for CPUV campaigns. 

As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you're very likely to be picked by them. Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers' blogs better. Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog's reach is suitable for their campaign or not. As such, we highly recommend for you to ensure that all your blogs' surveys are filled and updated from time to time.

Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers. A Skyscraper ad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor's entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog's ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers' decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit. 

In addition, availability of ad units plays an important role for bloggers to be chosen for campaigns as well. All our advertisers split their budget evenly across all our 3 ad units, Leaderboard, Skyscraper and Large Rectangle whenever they advertise with us. That being said, the budget would be limited and might not be able to cover that many blogs for a particular ad unit. If your blog have all 3 ad units in it, your chances of being selected for campaigns would be fully maximized.

Membership exclusivity plays a part in advertisement campaigns as our advertisers tend to advertise more on Glitterati blogs as it is part of our reward program to our most loyal bloggers in the region. Ordinary members will still be selected for campaigns but in a lower number compared to Glitterati's.

For mCPUV ads, the selection of blogs is entirely dependent on the advertisers' requirements, and the advertising industry is also highly seasonal, therefore there might be times where there are no advertisers looking for a particular group of bloggers for a while.

Hope this helps. 

^
^
^

macam tu lah yang Nuffnang explain .
sekarang baru faham ^^,




Wednesday, 5 December 2012

mencari


aku masih tercari-cari rentak belajar semester ni .
aku masih tak atur lagi bila waktu sesuai nak study .
Sabtu atau Ahad ? subjek mana nak mula dulu ?
semua masih samar lagi .

tapi aku yakin, dalam beberapa hari lagi aku akan jumpa
rentak nak belajar tu .
kalau dulu aku selalu pukul 3 atau 4 pagi nak study .
tapi itu masa di semester 1 dan 2 .

semenjak semester 3 aku perasan yang subjek dipelajari semakin berat.
adakalanya tak terjaga pukul 3 atau 4 pagi tu sebab keletihan
dengan kelas pada sebelah siangnya .

tapi aku cover balik dengan study pada sebelah malam dalam pukul 9-11 malam.

tetap cari juga masa nak study.

semakin lama subjek semakin susah .
dan ini aku terima sebagai cabaran .
apalah hidup tanpa cabaran.
apalah hidup tanpa ujian .

nota kaki : aku rasa aku dah jatuh cinta dengan blog ni, setiap hari ada je benda nak letak dalam entry .



Tuesday, 4 December 2012

kuliah bermula !



salam buat semua .

dah dua hari secara rasminya aku jadi pelajar tahun kedua . wewiitt ! 
setakat ni semua subjek insyaAllah boleh bawak itupun kalau study !
kalau tak study, tak usaha, tak de maknenye result nak gempak bagai .

semua lecturer setakat ni pun okey .
orang Jawa kata, so far so good . hehe .
tapi tadi, baru dapat amaran keras dari lecturer akaun aku.
dia cakap akaun semester ni sangat kritikal.
kalau ada 10 orang yang amik, 6 daripadanya GAGAL.
ha tu nak tunjuk kritikal tak kritikal kan subjek akaun tu .

tapi dia kata, susah macam mana pun, usaha lah .
tak usaha mana nak berjaya. ye dak ?

dah semester baru ni, semangat pun baru lah .
usaha sampai maju .
jangan pernah undur !

lafaz Bismillah, mari mengorak langkah .

p/s : bila nak dapat baucar buku ye ? tak sabar nak shopping alat tulis :D

Saturday, 1 December 2012

ini penyakit apa ?

  
oh Disember bermula .
sedia maklum bulan terakhir setiap tahun .

sedia maklum lagi semester baru aku bermula, Isnin ni.
dan aku dilanda penyakit yang aku tak tahu nak klasifikasikan apa.

aku rasa kosong nak mulakan semester baru ni .
aku rasa belum sempurna sedia .
aku rasa malas nak ambil tahu kuliah .

aku kena atasi ini semua sebelum merebak parah .
aku bukan anak manja memandangkan aku yang sulung.
tapi hakikatnya, aku rasa berat hati nak tinggalkan keluarga pergi kuliah .

balik memang jarang, masa bersama keluarga kurang.
kalau boleh aku tak mahu berenggang lansung dengan adik beradik ibu ayah .

mana daya lah aku nak lawan,
sebab sedar tanggungjawab aku bergelar siswi .

apa aku perlu buat ni ? 
kenapa aku tak sedia ni ?

kenapa aku macam ni ?
tak pernah .
selalu aku semangat je nak belajar apa .

ishhh kenapa diri aku ni ?
aduhhh.

ini penyakit apa ?

Tuesday, 27 November 2012

Nuffnang kata jangan ! eh degil budak ni !


selamat sejahtera ke atas kalian semua.

baiklah, entry macam gaya nak marah je kan . hehe.
sebenarnya dua menjak tiga menjak ni, 
saya rajin benar Google apa-apa yang berkaitan dengan Nufffnang .

dan dari research yang saya buat ( research gitu u )
blogger yang meninggalkan link Nuffnang mereka di cbox, ruangan komen dan sebagainya
boleh dikategorikan sebagai salah satu jenayah fraud click !
ohhhh tidak !!!!!!!

contoh yang sering dilakukan oleh blogger sekarang ialah

"tolong klik link ni, nanti saya klik awak punya juga"

kenapa tak boleh ye ?
sebab dah tertakluk kepada terma dan syarat Nuffnang.
Earning hanya akan masuk bila orang klik iklan di blog kita.
bilamana mereka rasa tertarik dengan iklan Nuffnang di blog kita.

dan dan dan 
jangan sesekali atau dua kali dan berkali-kali 
klik iklan Nuffnang sendiri .
itu pun Nuffnang boleh detect. hamboi kalah FBI ye.
tapi itu hak mereka. kita sebagai pelanggan atau pengguna kenalah patuhi .

"alah Nuffnang kejam! susah lah nak dapat earning macam ni !"

anda rasa nak earning banyak dalam sehari? pergilah Google tips2 dari blogger otai sekalian alam.
nak seribu daya, ye dakk ?
tak ada kejayaan tanpa usaha.

ini penting ye untuk blogger di luar sana.
kalau Nuffnang dapat tahu earning anda berdasarkan fraud klik,
segala earning yang anda dapat boleh ditarik balik Nuffnang termasuk status Glitterati.

kalau rasa Nuffnang kejam, menyusahkan,
tinggalkan. tiada siapa pernah paksa, anda yang join sendiri. kan?kan?

ok, itu sahaja. ingatan untuk diri sendiri jugak :)

p/s : baru nak buat segmen jom klik link Nuffnang, dapat tahu benda ni, terus xjadi.hihi.




Monday, 26 November 2012

musykil -,-"




aku sangatlah musykil .
macam mana nak dapat BE dengan banyak ?
aku ada Google beberapa tips .
tapi aku rasa, amatlah payah pada aku .
macam beban .

ceh duit nak . harr harr .

aku rasa kena tanya Team Nuffnang directly lah kan . 
harap dapatlah  capai 4 angka sebelum aku dapat sambung degree 2014 nanti .
Aamiin...... 

Tuesday, 20 November 2012

Segmen Follow Sampai Pengsan





nama manja : err.. Ayong .

tarikh lahir : 8 April 1993 

asal : Johor 

follower sekarang : 

335 orang 


( ini bukti je ..hehe )

done :D 

berminat, klik sini






Friday, 16 November 2012

:D







Sembahyang itu ketenangan.


Ketenangan benihnya kepintaran.

.
Kepintaran itu jawabnya kecemerlangan.

Sunday, 28 October 2012

kiamat menurut Islam




KIAMAT MENURUT AGAMA ISLAM

1. Kemunculan Imam Mahdi.

2.Kemunculan Dajjal.

3. Keturunan Hazrat Isa (AS).

4. Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj.

5. Terbitnya matahari dari Barat ke Timur.

6. Pintu pengampunan akan ditutup.

7. Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya.

8. Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj, mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya.

9. Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerosakan.

10. Pemusnahan Kabah.

11. Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap.

12. Sangkakala akan ditiup pertama kalinya,binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung &   bangunan akan runtuh.

13. Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi.

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada
orang lain, akan Ku buatkan tempat di
Syurga baginya pada hari penghakiman
kelak."

COPY PASTE :) saya pun nak syurga jugak

"Segmen: Follow Sampai Meletup"







-Jumlah bilangan folowers-
314 orang

-Target Followers-
ermm...350 orang

-Pilih hadiah antara DRESS or LOMO-
nak DRESS !! :)


ok, done !

moh ler kite menambah bilangan follower :D

ok, saya dah follow segala syarat. andai kata anda berminat, pergi sini cepat !



Saturday, 27 October 2012

marriage? at this age ?


few hours ago, told ya they asked me 'bout marriage.
my dear friends asked me. 
and i was like.. oh ok now.. 
what to answer ?
and i cant be certain with this sort of question .
perhaps it could be 2,3 years from now.

me realising that they can't wait for my "nasi minyak" .
i wont disappointed u guys.
but the time has not come, yet .
perhaps it will be, soon .

friend of mine asking me this and it's really errr....
how could me answer this .
"engkau kan dah nak mendirikan masjid.bile boleh rase nsi mnyak?!"

it will be. InsyaAllah. one fine day.

marriage isnt for a day.
 it covers ur whole life.it follows ur whole life.
 i wont take any risk w/ early marriage .
but it doest a big offense for early marriage couple.
indeed, it's way better . a good thing. a wise decision.

just, i'm a bit afraid w/ the fact that i'm not ready yet .
i'm not perfectly 120% ready yet .
everyone wants a happy-ever-after marriage .
happiness.
till Jannah :)

by the time, i am really impressed w/ early marriage couple.
how could they manage their life.
even after they have child .
might be hard .

that's why i said before, i'm impressed. for those who can manage their marriage well.
well done, people .

early marriage have it's own pro and con.
and it depends, on individual. 
ur life, it's ur choice then .
don't let it end up divorce.

and to myself, i guess that i'd better prepared myself first 
before i go through this serious complicated situation .

p/s : 
“If I get married, I want to be very married.” 
― Audrey Hepburn











 
FULLY OWNED BY PELENGKAPRUSUKIRI